Резултати от измерването на шума от АМ “Люлин”

Резултати от измерването на шума от АМ “Люлин”
07.08.2019 Atanas Tassev

На 5 август селският Fcebook профил “Мало Бучино” публикува два документа (общо три страници) резултати от измерванията на шума от магистрала А3 (бивша магистрала “Люлин”, както пише там). Същите два документа бяха публикувани от Кмет И.Николова в една от селските Viber chat групи на 6 август 2019 г. И на двете места липсваше какъвто и да е коментар по отношение на резултатите описани в документите от админите на Facebook профила, респективно от местната власт. Един-двама човека направиха плахи коментари на публикациите. Вероятно малкият брой коментари се дължи на отпускарския сезон.

Верни на традицията публикуваме документите както следва:

Прочетохме ги внимателно, но от тях не ни стана ясно кой е отговорен и е верифицирал (потвърдил писмено):

  • кой и как е избрал и посочил точките за измерване на шума
  • времето на измерването в посочените точки на контрол
  • продължителността на измерванията в посочените точки на контрол
  • верността на измерените стойности в съответните времеви интервали (описани са в наредбата) в посочените точки на контрол

Дадохме си труда да намерим цитираната в документите Наредба и утвърдените в нея нива на шум, ама какво от това ако протоколите от измерванията не са потвърдени от представители на жителите на засегнатите от шума части на населеното място или от официални представители на местната власт.

Странно е, че всичко е наред при измерванията, а докато пиша този пост, чувам ясно шума от преминаващите по магистралата превозни средства, нищо че се намирам на повече от един километър (окомерно) от най-близката до мен точка на същата. Лошото е, че с годините шума става все повече и повече с увеличаване на трафика по магистралата и това могат да го потвърдят всички живущи в с.Мало Бучино и вилните зони.

Е, за пълнота и информация на “организаторите и контролиращите” начина, и верността на измерванията на шума ви даваме жокер.

Наредбата е:

и ако “кликнете” върху наименованието ѝ, ще видите пълното ѝ съдържание.

Е, все пак “честито” на най-потърпевшите! Вече знаят, че живеят в “страхотен” комфорт след измерванията на шума проведени на 15 юли 2019 г. както пише в публикуваните по-горе документи.

Прояви Инициатива!

0 Коментара

Отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.