Сняг в Мало Бучино

Сняг в Мало Бучино
18.12.2018 Atanas Tassev

С известно закъснение публикуваме тази статия, но ще ни извините, защото това се дължи на  тоталната липса на пишещ за сайта на Сдружението екип. Такава е ситуацията!

Всеки се оплаква и мърмори, но когато трябва да се вземат лопатите, извинете писалките и да се положат малко усилия всичко се изпарява.

В изминалия weekend заваля сняг. Бавно и спокойно, ни позатрупа. Около 20-25 см наваля. Е, на места понавя и дълбочината на покривката беше по-голяма.

Направихме разходка из вилната зона и установихме, че е наистина много красиво, но и че не се вижда никой с писалка, пардон лопата да си изрине пред собствената врата поне.

Улицата в 17:00 часа

Е, това е! Добре, че са измислени парите! Ще съберем едни пари да си платиме на една почистваща машина! Оказа се, че и тук желаещите да минат по метеното е повече от тези дето са готови да платят за почистване. “Местен парадокс!” казаха европейски учени, които помолихме да ни обяснят защо се случва така. Но това е друга тема…и за нея друг път.

Та след спиране на снеговалежа дойде машина финансирана от желаещите да променят

Състояние на улицата в 17:00 часа

средата на живот и почисти. Видно от снимките по-долу. Машината дойде след като спря снега защото тези дето дават пари имат ограничен бюджет и не слушат виковете и

стоновете, че някой е длъжен да “лови снежинките във въздуха”.

Радостно е, че към 19:00 часа в неделя ни се обади г-жа Велинова от общината да пита дали по улиците включени в плана за почистване е минала машина. Уверихме я, че всичко е наред.

Нерадостно е, че не само никой не изрази никаква благодарност към Съмишлениците дето организират процеса, но имаше и леки критики. Да сме живи и здрави!

Най-положителното е, че вече е разчупен монопола на онези, които чистеха в последните 20 години.

Улицата в 19:00 часа

Улицата в 19:00 часа

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Прояви Инициатива!

2 Коментара

  1. Мишо 5 години преди

    Така е Наско, на снега се радват най-много децата или както са казвали някога “детска радост, шофьорски неволи” . А ние трябва да се борим някакси с неволите. Тук искам да внеса едно уточнение за читателите. “…вилната зона…” имаш предвид “Пладнище” защот в “Симоница” в 17:00 всички улици бяха почистени след което всеки си почистваше около портичката. В 18:30 приключи и разхвърлянето на луга през дерето и началото на ул.Х.Димитър. И всичко това със собствени сили. За сега мога да кажа че ентусиазъм и съпричастност има, е ако не във всички, то поне в доста хора. А зимата тепърва започва.
    Весели празници !!!

  2. Автор
    Атанас 5 години преди

    Мишо, това което пишеш е обнадеждаващо. Има надежда!

Отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.