Среща “на терен” с местната власт

Среща “на терен” с местната власт
20.05.2019 Atanas Tassev

В продължение на съвместната ни работа с местната власт по подобряване на пътната инфраструктура на село Мало Бучино, днес по инициатива на кмет Х.Семерджиева – район “Овча купел” проведохме среща “на терен” за да видим на място състоянието на пътната инфраструктура в село Мало Бучино, да обсъдим бъдещите възможности за подобряването ѝ, както и да поговорим за постигнатото до момента.

На срещата присъстваха и зам.кмета на район “Овча купел” – инж.Петър Ташев, кмет И.Николова от село Мало Бучино,  живущи в селото и инж.Димитър Йоргов – на длъжност “Ръководител строителство” във фирма “СиС Стийл” ЕООД, в качеството си на експерт и изпълнител на пътна инфраструктура.

Основна тема на днешната среща беше състоянието на пътната инфраструктура във вилна зона Симоница. Оценени бяха усилията на живущите във вилната зона със собствени средства и сили да настилат уличната мрежа с инертни материали и да осигуряват проходимост на превозни средства до домовете си. Бяхме приятно изненадани, че обещанието, което получихме от депутат Станислав Иванов на последната ни среща в края на март, че ще направи всичко възможно да съдейства за осигуряване на още една пътна връзка на в.з.Симоница с републиканската пътна мрежа всъщност е изпълнено, видно от снимките на машините, които пристигнаха и вече обяснимото присъствие на инж.Д.Йоргов.

В общата еуфория от случващото се направихме бърз преглед на по-важното коментирано в последните работни срещи  с кмет Семерджиева, а именно изкърпване на дупки по улиците в село Мало Бучино с вече положена асфалт, като на първо място ще е “Филип Костов”, при възможност удължаване на асфалтовата настилка на същата улица в посока към с.Иваняне до последните къщи на селото и според  възможностите и оценките – полагане на асфалт по още улици. Отбелязахме съдействието на кмет И.Николова за логистиката и осигуряването на инертни материали за настилане на улиците и се надяваме и в бъдеще това да се случва.

На предишната среща с местната власт обърнахме внимание, че никой не помни кога за последно са почиствани канавките по улица “Люлин” и “Малобучински път” и както вероятно всички живущи са забелязали този процес тече вече от десетина дни. Изсичат дърветата в близост до канавките, косят тревата, почистват натрупванията от утайки. Е, в тази среща депутат Ст.Иванов се включи по темата неприсъствено по телефона на конферентен разговор с нас, но е важен резултата…

Всички участници в днешната сбирка на открито и “на крак”, изразиха своето задоволство от видимите трайни резултатите в следствие създадения режим на работни срещи с кмет Семерджиева и с периодичното присъствено и неприсъствено включване на депутат Ст.Иванов в тях, и изразиха желание да го продължим и в бъдеще в същия стил и формат.

Прояви Инициатива!

0 Коментара

Отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.