Събор или събиране на боклука

Събор или събиране на боклука
26.07.2017 Atanas Tassev

Преди два дни съобщихме за предстоящия събор в село Мало Бучино. Преди една седмица в телефонен разговор поставихме въпроса на местната власт, че изчезнаха контейнерите за смет от кръстовището на ул.”Янтра” с ул. “Демокрация” (“Тих кът” или както се казва това парче улица – надписването на улиците е друга тема). Получихме уверението, че днес ще дойдат работници от озеленяването да почистят тревата около спортната площадка и на цитираното по-горе кръстовище. Обещано ни беше, че ще бъде възстановен контейнера за смет на въпросното кръстовище, но ще е разположен от страната на общинската мера за да не подмирисва в горещите летни дни на живеещите наоколо.

Междувременно на електронната поща на Сдружението получихме следното писмо от наш Съмишленик, което публикуваме без съкращения, както и приложените към него снимки.

On Jul 25, 2017, at 6:29 PM, vasil ivanov <….._ivanov@abv.bg> wrote:

Здравейте г-н Тасев,

Благодаря за отправената покана за събора. Задължително ще дойдем да се повесилим заедно.Притесняваме само как ще посрещнем гостите на събора. В приложените снимки ще видите как. Не знам какво се случва тази година със сметоизвозването, но такова чудо не е било. Тези кофи стоят така със седмици. И ако мога да го приема за кофите на нашата улица (Пирин) то за кофите пред общината просто не го разбирам! Няма ли кмет това село и не се ли интересува какво ще видат хората като дойдат на събора. Остават няколко дни и се надявам,че още има време да пжсрещнем гостите си подобавощо.
Поздрави,Васил Иванов

 

 

Приемаме, че една от причините за обилното количество боклук е притокът на “летни” жители към село Мало Бучино и се надяваме, че въпросите ще бъдат трайно разрешени, а не само поради предстоящия събор.

Обръщаме ви внимание, че новата функционалност на сайта ви дава възможност за коментари и споделяне на публикацията.

4 Коментара

 1. Кръстанова 7 години преди

  Гледам кофите празни ,а около тях боклук, не съм хвърляла аз от там никаквата улица Тих кът.Всичкият този боклук се хвърля от колите ,които минават по новия път през мерата , собствениците не слизат от автомобилите си ,а стрелят с торбите през прозорците и ако улучат пак добре, всички торби по земята са от несполучливи замервания.За какво да говоря още … е това е възпитание

  • Автор
   Atanas Tassev 7 години преди

   Г-жо Кръстанова, може би сте права, че има такива дето не си слизат от колите, но какво да правят тези, които са пешком и го носят на ръка? Или тези дето чинно си слизат от колите и го оставят в контейнера? Всички живеем тук! Да направим така, че да е удобно за всички!

   • Кръстанова 7 години преди

    Г-н Тасев явно ние ще бъдем в полемика по отношение на боклука.Аз държа за правдата и коректността.Така и не можах да разбера защо всички от Вилната зона -така е определено името не от мен, а от администрациите в България, трябва да си хвърлят боклука не където живеят/няма ли там кофи за боклук/, а трябва да има депо за отпадъци на кръстовищетона ул.Пладнище и ул.Тих Кът/тук ул.Янтра няма/.Дали си пешаходец или с автомобил, след като имате собственост използваеми къщи на ул.Янтра, Родопи и т.н следва да имате контернейри да си изхвърляте боклука в тях, а не до тях и извън тях видно от побликуваните снимки.Защо до сега не сте решили сами този въпрос,или става въпрос да не се плаща такса смет във Вашия район, а ние от “никаквата улица” Тих кът и Пладнище да бъдеме заринати с боклука Ви???

    • Автор
     Atanas Tassev 7 години преди

     Г-жо Кръстанова, много ми харесва новата функционалност на сайта. Може да се коментира и вижда от всички.
     Моля, цитирайте ме внимателно заради “правдата”. Внимателно прочетете за имената на улиците – “надписването на улиците е друга тема”. Докато няма поставени официално табелки с имена, аз се обърквам.
     Поставянето на контейнери във всеки двор и плащането на извозен обем отпадък е желание на всеки, но се обърнете към местната власт за да разберете защо не го реализира.
     Съществуването на понятието “Вилна зона” е нещо, което е заковано по някакъв начин в законодателството и се опитваме от години да го променим.
     Все пак търсим начин да живеем нормално. А за тези, дето не уцелват контейнерите сте права. И аз не ги харесвам! 🙂

Отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.