Събор 2020 на Мало Бучино няма да има

Събор 2020 на Мало Бучино няма да има
25.07.2020 Atanas Tassev

Поради COVID-19 епидемията, традиционната земляческа среща в последната неделя на месец юли, на хората свързани с Мало Бучино, тази година няма да се състои в обичайния си вид. Т.е. няма да има масово струпване на хора в селската кръчма/магазин поради ограниченията за събиране на хора на едно място.

Такова съобщение беше излъчено от местната власт в официалния Viber информационен канал, което верни на принципите си излъчваме без редакция както следва:

“Скъпи жители на с. Мало Бучино. За съжаление поради пандемията от Ковид-19, традиционният събор на селото няма да се проведе.”

За да си съставите някаква представа кой и как е положил тази традиция, публикуваме снимки от първия събор на село Мало Бучино от 1988 г., провел се на “Данчова чешма”.

Всички, които могат да ни изпратят снимки от други такива събития са добре дошли. Това ще даде възможност да направим паралели как е еволюирал Събора през годините.

Сигурни сме, че всички ще посрещнете близки и роднини у дома си, но апелираме да спазвате противоепидиемологичните мерки за да успеем да запазим Мало Бучино без нито един заразен с COVID-19.

Прояви Инициатива!

0 Коментара

Отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.