Топъл обяд

Топъл обяд
21.05.2020 Atanas Tassev

От публикации в селските “официални” информационни канали разбираме, че 13 човека от селото получават “топъл обяд”. Заслужаваща внимание новина! Адмирации!

Не ни беше удобно да попитаме местната власт какво разбира под “топъл обяд”, когато публикувахме нейния анонс. Забелязахме обаче, че стана някаква промяна напоследък. Изчезна табелата “МЕХАНА” от селската кръчма/магазин/клуб на СДС/здравен пункт/библиотека/читалище или каквото и да е. Появи се обява за “нов/стар магазин, който се казва “При Ива” в “официалния” Facebook профил “Мало Бучино” от на създателя на ГС(съвет – после май го прекръстиха…) в Мало Бучино. Самият Създател на всичко в селото, разправят клиенти, бил станал продавач/касиер в този магазин (то не, че някога е била нещо друго съдейки от трите изречения нейна биография). Казахме си, че вероятно всичко това се прави в името на добруването на селото и местната власт ще раздава лично “топъл обяд”.

После се появи една публикация в “неофициалния” селски Facebook profile “Кокошките” (наречен така заради профилната снимка – комплименти за създателите с това попадение) от личния Face профил на кмет А.Стефанов.

Дадохме си труда да изчетем всичко внимателно и наистина открихме, че няма директно ама нито една дума за село Мало Бучино, както правилно отбелязаха някои съседи в коментарите си.

Само на едно място се споменава индиректно за Мало Бучино и за “топъл обяд” и ще ви го цитираме за да може да се ориентирате кой какво раздава.

От 04.05.2020 г. изпълняваме проект „Топъл обяд у дома в условията на извънредна ситуация – 2020“ (финансиран от Агенцията за социално подпомагане), като осигуряваме безплатна храна за нуждаещите се. Подали сме проектно предложение и за програмата „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания – компонент 3“ по Оперативна програма Развитие на човешките ресурси.

Който разбрал разбрал!

Бяхме леко притеснени от инициативата на нашите Съмишленици, г-дата С.Караджов и В.Велков, които с лични усилия и средства обезпечиха доставката на поръчките към селския магазин за хранителни стоки, защото местният Създател на…., член на … и Админ на…, нещо не прояви ама никакъв интерес да ги подкрепи.

Не прозвуча много като за “Обединител на селото”. По скоро прозвуча като изявление от член на клуб по интереси, целящ лично менажиране на селския магазин “При Ива”, но да не търсим косури.

Не прозвуча много и като за човек готов да жертва два лева лични средства за да направи нещо за обществото, но приемаме, че това са грешки на растежа.

Благодарим на всички, които ни изпращат материали. Продължавайте да го правите! Важно е за всички!

Прояви Инициатива!

0 Коментара

Отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.