ЧЕЗ отговаря на жалба

ЧЕЗ отговаря на жалба
11.10.2017 Atanas Tassev

Ето отговора на ЧЕЗ АД във връзка с жалба за многократно спиране на тока в с.Мало Бучино, подадена от наш съмишленик. Публикуваме я без съкращения както следва:

 

Във връзка с обаждане на информационната телефонна линия на компанията 0700 10 010 е регистрирано заявление с входящ № 1202721036/08.10.2017 г., относно прекъсвания в доставката на електрическа енергия.

По повод изложеното е извършена проверка от представители на „ЧЕЗ Разпределение България” АД. Установено е, че за обект, намиращ се на адрес: с. Мало Бучино, ул. „—- —- —–“ № —, за периода 07 – 09.10.2017 г., са регистрирани следните изключвания:

 

–       1 (един) брой изключване, дължащо се на повреда на кабелна линия средно напрежение в чуждо съоръжение, собственост на трето лице;

–       3 (три) броя изключвания, дължащи се на ремонтно-експлоатационно обслужване;

–       1 (един) брой изключване, дължащо се на оперативни превключвания в електроразпределителната мрежа;

–       1 (един) брой изключване, дължащо се на автоматично изключване по неустановени причини.

 

Обръщаме внимание, че непланираните изключвания на електрозахранването са непредвидими събития със случаен характер, като при възникването им, от страна на електроразпределителното дружество се предприемат незабавни действия и се влагат всички налични ресурси, с цел максимално бързото отстраняване на повредата и възстановяване електрозахранването в засегнатите райони. Поради случайния характер на авариите, потребителите не могат да бъдат предварително уведомени за продължителността на изключването.

Това събитие е обективно, не може да се предвиди, не може да се избегне и не може да се повлияе от каквито и да било субективни фактори.

Бихме искали да Ви информираме, че за всички планови изключвания в електроразпределителните мрежи на ниско и средно напрежение и възможните краткотрайни смущения на електрозахранването във връзка с извършване на оперативни превключвания за подготовка на планирани дейности в електроразпределителната мрежа, „ЧЕЗ Разпределение България“ АД уведомява потребителите предварително в средствата за масова информация и на интернет страницата на електроразпределителното дружество www.cez-rp.bg, „Графици“, „График на планирани ремонти“.

Уважаеми господин П—–в, поднасяме извинение за причиненото неудобство и Ви уверяваме, че от страна на „ЧЕЗ Разпределение България“ АД се предприемат всички необходими действия за повишаване на качеството и сигурността на електроснабдяването.

Надяваме се да сме Ви полезни с предоставената информация.

Благодарим Ви за отделеното време.

 

С уважение,

По пълномощно

Илиян Янкулов

 

Дирекция „Обслужване на клиенти”

ЧЕЗ България ЕАД

0700 10 010

www.cez.bg

 

CEZ.BG – БЪДЕТЕ ИНФОРМИРАНИ!

– посетете ни на www.cez.bg

– изберете „Аварии и текущи ремонти“

– разберете причината за липса на електрозахранване

– информирайте се за очаквано време за възстановяване на захранването

0 Коментара

Отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.