За боклука и боклуците в Мало Бучино

За боклука и боклуците в Мало Бучино
24.08.2020 Atanas Tassev

Кофите пред прозорците на кметство Мало Бучино (архив)

Голяма “веселба” настана в село Мало Бучино. Местната власт е разпоредила на сметосъбиращата фирма да премести съдовете за смет от площадчето на Мандрата и да ги сложи пред селското Кметстсво. Няма кой друг да е. Може да опитате вие дали може да ги преместите! Десетина дена стоят вече там.

Решението както обикновено е взето на база на странни приятелства и свързаности. Всички решения взети от местната власт на база свързаности са неустойчиви и в крайна сметка ще доведат до смешни и жалки ситуации. Сега сме свидетели на поредната жалко-смешна ситуация.

Някои по-забавни от предишните жалко-смешни такива бяха:

  • селско общо събрание за избор на Обществен съвет към местната власт и последвал “преврат” понеже членовете на съвета не избраха посочената членка от местната власт за председател на ОС. Е, високо квалифициараната и ерудирана представителка е член на ГС при кмета на “Овча купел”. Да ви е честито!
  • заседанието на ОС се провежда при силни зависимости – брат на местната власт, съпруг на Админа на Админите и бизнес партньор в селския “клуб-читалище-кръчма-кафе-магазин” и т.н. Ако съм пропуснал някой, моля да ме извините или да видите официалния протокол от заседанието на ОС към местната власт.
  • трудно може да си направиш среща с местната власт понеже е ангажирана с преброяване, отпуски, горски, сватба и т.н., по някакъв въпрос и да го решиш – особено ако е принципен и смислен.
  • ползване на език и ксенофобски изказвания в селските, обявени за официални информационни канали от местната власт, която като “обединител” на селото чете и се спотайва гузно.

Кофите пред прозорците на кметство Мало Бучино (архив)

Днес като гледам какво пише в официалния Viber информационен канал “Мало Бучино”, на селската власт, се стряскам. Абе много лоши хора живеят във вилните зони и в частност “Пладнище”. Ама те необразовани, невъзпитани, мърляви, прости, нагли … Замислих се!

Като гледам снимки от дворовете на съседите и като минавам покрай частния двор на местната власт се питам, ако аз не мога да си оправя двора как ще оправя “двора” на селото?! Е, минете и го вижте! Който иска може и снимки да изпрати! Може и да ги публикуваме!

Като гледам какво изтича от селската канализация по ул.”Филип Костов” тръпки ме побиват. Някой от вас да е видял подобни неща свободно да изтичат някъде от вилните зони?! Или пък и някой от вилните зони да се е снимал с тях?!

Силно съм впечатлен от специалистите по всичко, които не е ясно какво са учили и какво са работили. Само разбираме от официалните селски информационни канали, че ние живущите във вилните зони, сме едни необразовани навлеци дето местната власт им отделя цялото време на света и им ходи по акъла да им слага табелки, огледала, да им асфалтира улиците, лампи и т.н., като че това да не е нейно задължение и грижа. Горко ни!

На празника на детето, съседи показват как се събират разделно отпадъците

Как ще свърши сагата с боклука? Ами или ще напълним градинката пред прозорците на кабинета на местната власт с битови отпадъци или ще ни разбере цяла България, щото като гледам хората във  вилните зони имат образование, опит и ресурс да направят ама много публичен този въпрос. Е, тогава ще е веселба!

Омерзен съм от прочетеното и това е причината да не “качвам” копия на текстовете от официалния на местната власт Viber канал “Мало Бучино”.

Все пак съм оптимист и смятам, че на местната власт ще ѝ стане ясно, че я пързулкат нейните предани “гаулайтери”. Не са виновни! Те толкова могат. Пък и тя си ги е подбрала…

Е, за да обобщим, ето една статия от преди две години за боклука за да стане ясно, че въпросите в наше село “брадясват” с години.

Цитирам нейните последни няколко реда:

Ситуацията е като в стария соц. виц, че тоалетната хартия не достига на пазара защото е изчислена на база живеещи лица, но задниците се оказват повече.

Ерго! Пръв и много важен извод за боклука в Мало Бучино!

“НЯМА КАК ДА НЕ ТИ ПРЕЛИВАТ КОФИТЕ КАТО Е ПЪЛНО СЪС ЗАДНИЦИ БЕЗ ЛИЦА!”

Прояви Инициатива!

0 Коментара

Отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.